Wydawnictwo
Dragon, Bielsko-Biała 2011, 48 stron, okładka miękka
Prezentowana
książka to wybór najbardziej tradycyjnych, najciekawszych i
najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni śląskiej. Znajdziemy w niej
nie tylko recepty kulinarne, ale również kilka słów o historii i
tradycji spożywania na Górnym Śląsku.
Dania
w książce zostały podzielone na następujące kategorie:
śląskie
śniadania i kolacje
śląskie
obiady
dania
z mięsa
dodatki
i dania warzywne
kluski
dania
z ryb
śląskie
ciasta i ciasteczka
śląskie
potrawy świąteczne
śląskie
napoje
A
wszystko to w bardzo przystępnej formie i przystępnej cenie.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.